Малки тайни за абитуриенти

Абитуриентският бал е край на един етап от живота и същевременно - начало на съвсем нов. Той е като акт на порастване и затова всяко момиче мечтае да бъде неотразима на празника. Най-важно е обаче всяка да бъде себе си. Затова трябва да избира тоалета, прическата и грима според собствените си изисквания и индивидуалност. Особено важен е грима - въобще не е нужно да прекалявате, за да изглеждате добре. Просто обърнете внимание на детайлите...

Прикрийте малките недостатъци
Използвайте коректор. Нужни са ви  два коректора с различни оттенъци: първият с един тон по-светъл от кожата, вторият по-тъмен. Това се налага, защото кожата променя цвета си спрямо сезона и времето по този начин тенът на лицето се уеднаквява.

Руж
Кремообразният руж издържа по-дълго, освен това на изкуствена светлина изглежда по-естествено, отколкото компактния. С негова помощ можете да постигнете максимална симетрия между чертите на лицето си.
Ако имате кръгло лице нанесете ружа в центъра на изпъкналата част на бузата и разнесете до слепоочието до линията на косата - така ще го удължите оптически. Тясното лице ще разширите като нанесете руж върху издадената част на бузата и разнесете. Важното при нанасянето на руж е да го разнасяте добре, не бива да не оставят ясно изразени контури.

Очите
Ако искате погледът ви да бъде сияещ, нанесете бял блестящ молив в основата на двата клепача от вътрешната страна. С матов бял молив очертайте вътрешния край на окото.

Вежди
Още един начин да подчертаете очите си е като обърнете внимание и на веждите - Можете да ги подчертаете като ги напудрите със сиви сенки.

Устните
Съвсем не задължително да използвате наситени цветове. Достатъчно секси е блестящият глос за устни.

За празничната вечер можете да си позволите златисти или сребристи тонове, стига да хармонират на цвета и стила на тоалета.

От Райка Владова