За фон дьо тенът и бръчките

Много жени избират фон дьо тен като пръв помощник, когато се опитват да прикрият следите от напредването на годините и да постигнат идеален равномерен тен, като заличат несъвършенствата по кожата си. Всъщност, с използването на фон дьо тен е добре да се внимава и в никакъв случай не бива да се прекалява, защото в такъв случай ще постигнете по-скоро обратен ефект.

Дори за опитната ръка често е трудно да използва фон дьо тен толкова умело, че да успее да прикрие бръчките. Необходимо е фон дьо тенът да има в съдържанието си съставки, които да позволяват лесно нанасяне и освен това ефектът от употребата му да бъде максимално естествен. Без това, вашият фон дьо тен ще изглежда като маска върху лицето.

Отрицателната страна на този продукт е, че ако не е избран подходящ може да запушва порите и вместо да ги прикрива, напротив – да ги прави по-видими.

Има определени зони на лицето, където трябва много внимателно да се нанася – брадичката, основата на носа, областта над горната устна и около очите. В тези области има най-много бръчици, които с неправилно нанасяне на фон дьо тен могат да бъдат подчертани.

Какво е решението?

Ако можете да изберете фон дьо тен, който да е възможно най-близък до естествения тон на вашата кожа, то това ще бъде възможно най-правилният избор. Така просто ще го използвате за да направите тена си максимално равномерен и дори е възможно просто да пропускате тези проблемни зони. Последното може и да звучи странно, но това е начин да избегнете излишното подчертаване на бръчките.

Преди да нанесете фон дьо тен трябва да бъдете сигурни, че кожата ви е добре хидратирана. Фон дьо тенът не стои добре върху суха кожа – прави я да изглежда грапава и груба.

Кремообразният и течният фон дьо тен са за предпочитане, защото не подчертават бръчките, стига обаче да са подбрани добре, според типа кожа. Най-добре да се обърнете към професионален гримьор, с чиято помощ да изберете максимално подходящия за вас продукт.

Фон дьо тенът с оцветители, обикновено се използва през летните сезони и затова съдържа хидратиращи кожата съставки, освен това с негова помощ могат да се прикрият бръчките.

Не забравяйте, че скриването на бръчките и фините линийки не е приоритет. Важното е да се борите с тях. За да изглежда добре кожата, не се нуждае от маскиране, а от обгрижване.


От Гергана Кангалова