Парти блясък

Зимата е сезон на партитата. Има достатъчно много празници, за да си струва да се постараем в грижата да сме неустоими...

1. Започнете с освежаване

Преди да направите каквото и да било друго, уверете се, че кожата ви е добре почистена и добре хидратирана. Изплаквайте лицето си с вода и след това нанасяйте хидратант. Гримирането не е последната стъпка в разкрасяването. Освен това, важно е да сваляте грима си всяка вечер. Мокрите кърпички, предназначени за това са чудесна алтернатива.

2. Изберете подходящ фон дьо тен

Трябва да запомните, че фон дьо тенът не е маска. Целта му е да уеднакви тена на кожата и да прикрие малките недостатъци, но наличието му в никакъв случай не трябва да прави впечатление. Избирайте такъв, който се нанася максимално лесно.

3. Естествен блясък

Бронзиращата пудра е добра алтернатива – постига загадъчен блясък. Нанасяйте я широко с голяма кръгла четка – резултатът е максимално естествен вид. Запомнете – когато използвате бронзираща пудра, пропускайте зоната на брадичката.

4. Искрящ поглед

Коледните и новогодишните празници носят усещане за блясък и светлина, използвайте това и заложете на блестящите сенки за очи. Сега е моментът да опитате нещо предизвикателно. Ако имате кафяви очи – сложете сини сенки и обратно, а за зелени очи, изберете златни сенки. Когато използвате блестящи сенки не слагайте повече от един цвят.

5. Подчертайте очите си

Очната линия придава завършен вид на макиажа и дълбочина на погледа. Използвайте черна очна линия – тя е задължителен елемент тази зима.

6. Картина в хубава рамка

Не забравяйте спиралата за мигли! Тя удължава и уплътнява миглите, така че те стват перфектна "рамка" за вашия поглед. Никога не използвайте една спирала повече от 3 месеца, а за дълги празнични нощи – сложете водоустойчива.

7. Усмихната или нацупена?

Глосът за устни е добър вариант, особено след като сте избрали да подчертаете очите си. Не прекалявайте с блясъка за устни обаче, достатъчно е само да ги освежите. Искрящия "тежък" гланц вече не е особено актуален.

От Гергана Кангалова